Samarbejder
Samarbejder
Samarbejder
Familiekøkkenet
Breakfast Lab
Breakfast Lab
Familiekøkkenet
Københavns Kommune
Københavns Kommune
Københavns Kommune
Familiekøkkenet er et madkursus for forældre og deres børn (2.-5. klasse) bosat i boligsociale områder i København. 10 familier mødes i et skolekøkken, hvor de laver sund, billig og klimavenlig mad sammen i hyggelige rammer. Vi har lavet mad sammen med 350 børn og forældre fra Mjølnerparken, Lundtoftegade, Titanparken, Folehaven, Amager og Tingbjerg. Familierne lærer om sæson, madspild og sunde råvarer - og at bruge køkkentricks, så de bliver dygtige sammen i køkkenet. Opskrifterne består af trin-for-trin-illustrationer, der skaber et fælles sprog for forælder og barn - og tager hensyn til sprogudfordringer. Se opskriftshæftet her.
Projektet blev en stor succes. Evalueringen viser, at vi med Familiekøkkenet i høj grad både styrker relationer, madmod og maddannelse. Læs evalueringen her.
Midt i Corona-tiden lavede vi en online version af Familiekøkkenet, hvor 160 familier deltog. Se videoerne her. Projektet sluttede i 2022, blev støttet af Københavns Kommune og har bl.a. til formål at styrke sundhed og relationer imellem forælder og barn og familierne imellem. Indholdet har vi udviklet i samarbejde med familier og boligsociale medarbejdere. Hello Kitchen har overtaget Familiekøkkenet og driver det som et koncept.
Opskriftsudvikling
Breakfast Lab
Breakfast Lab
Opskriftsudvikling
føtex
Københavns Kommune
føtex
I 2021 inviterede føtex Hello Kitchen til at udvikle deres online opskriftsunivers 'Spis med'. Langt de fleste opskrifter tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens officielle kostråd, dvs. de bl.a. indeholder masser af grøntsager, fuldkorn, olie i stedet for smør og fedtreducerede mælkeprodukter. Derudover kommer opskrifterne også i en klimavenlig version, hvor kunderne med blot et klik kan se, hvor meget CO2, de kan spare på klimaetregnskabet og gøre en ekstra forskel.
Hello Kitchen tager også madbilleder til føtex' opskriftsunivers.
Se opskriftsuniverset her og læs mere om partnerskabet her.
I 2021 inviterede føtex Hello Kitchen til at udvikle deres online opskriftsunivers 'Spis med'. Langt de fleste opskrifter tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens officielle kostråd, dvs. de bl.a. indeholder masser af grøntsager, fuldkorn, olie i stedet for smør og fedtreducerede mælkeprodukter. Derudover kommer opskrifterne også i en klimavenlig version, hvor kunderne med blot et klik kan se, hvor meget CO2, de kan spare på klimaetregnskabet og gøre en ekstra forskel.
Hello Kitchen tager også madbilleder til føtex' opskriftsunivers.
Se opskriftsuniverset her. og læs mere om partnerskabet her.
Fars Køkkenskole
Breakfast Lab
Breakfast Lab
Fars Køkkenskole
Salling Fondene
Københavns Kommune
Salling Fondene
Købmand Ferdinand Sallings Mindefond støtter Hello Kitchen med en donation på 1.900.000 kr. til projektet ”En ny model for lokale madlavningsaktiviteter, der booster madglæde, sundhed og fællesskab”.
Som en del af projektet skal Fars Køkkenskole starte op i 15 nye byer. I stedet for den oprindelige model med fem mødegange, kan fædre og børn også deltage på Fars Køkkenskole en enkelt aften. I løbet af de seneste 9 måneder har flere end 800 fædre og børn hakket, snittet og ikke mindst hygget sig sammen i et lokalt skolekøkken i 12 nye byer. De første resultater viser, at cirka 2/3 af fædrene oplever, at de har fået lyst til at lave mere mad, at deres barn er blevet mere interesseret i mad og madlavning og at de har knyttet bånd til deres barn på en ny måde.
I forbindelse med Corona tilbød vi Fars Køkkenskole Online i forskellige byer, så fædre kunne få en hyggelig aften med sit barn i køkkenet. Familierne hentede en pose madvarer i et lokalt supermarked og fulgte en video, hvor børnekokken Jonas og Nora på 11 år guidede dem igennem køkkenløjerne og delte ud af køkkentricks.
Købmand Ferdinand Sallings Mindefond støtter Hello Kitchen med en donation på 1.900.000 kr. til projektet ”En ny model for lokale madlavningsaktiviteter, der booster madglæde, sundhed og fællesskab”.
Som en del af projektet skal Fars Køkkenskole starte op i 15 nye byer. I stedet for den oprindelige model med fem mødegange, kan fædre og børn også deltage på Fars Køkkenskole en enkelt aften. I løbet af de seneste 9 måneder har flere end 800 fædre og børn hakket, snittet og ikke mindst hygget sig sammen i et lokalt skolekøkken i 12 nye byer. De første resultater viser, at cirka 2/3 af fædrene oplever, at de har fået lyst til at lave mere mad, at deres barn er blevet mere interesseret i mad og madlavning og at de har knyttet bånd til deres barn på en ny måde.
I forbindelse med Corona tilbød vi Fars Køkkenskole Online i forskellige byer, så fædre kunne få en hyggelig aften med sit barn i køkkenet. Familierne hentede en pose madvarer i et lokalt supermarked og fulgte en video, hvor børnekokken Jonas og Nora på 11 år guidede dem igennem køkkenløjerne og delte ud af køkkentricks.
Børnebørnenes Madværksted
Børnebørnenes Madværksted
Børnebørnenes Madværksted
Hjerteforeningen
Hjerteforeningen
I 2016 udviklede vi pædagogik og indhold til projeket 'Børnebørnenes Madværksted' for Hjerteforeningen. Vi lavede opskrifter til kogebogen og en guide til hhv. undervisere og tovholdere. Projektet er afsluttet og Hello Kitchen overtog konceptet i 2020.
Børnebørnenes Madværksted er en køkkenskole for bedsteforældre og deres børnebørn (4.-6. klasse). I løbet af fire mødegange laver de hjertesund mad sammen og lærer om dansk madkultur gennem tiden på en sjov og legende måde. Formålet er at styrke fællesskabet mellem børn og bedsteforældre.
Børnebørnenes Madværksted har været afviklet i 27 kommuner (2019) og succesraten var høj. Efter kurset var forholdet styrket mellem barn og bedsteforælder hos 80 % (foto: Cathrine Ertmann).
Breakfast Lab
Breakfast Lab
Breakfast Lab
Breakfast Lab
Vallensbæk Kommune
Vallensbæk Kommune
I 2019-2020 udviklede vi konceptet Breakfast Lab med støtte for Undervisningsministeriet og til skoler i Vallensbæk Kommune. Breakfast Lab er et undervisningsforløb til faget madkundskab, der sætter fokus på sund morgenmad og involverer eleverne i udvikling af sunde morgenmadsopskrifter og produktion af stop-motion film.
Vi stod for udviklingen af indholdet og for undervisningen af 120 elever fordelt på 9 klasser. Det var en fornøjelse at opleve, hvordan tænkte ud af boksen, da de producerede sund og lækker morgenmad efter egne opskrifter og lavede opskriftsfilm med 'stop motion-værktøjer', som de lagde ud på sociale medier som inspiration til andre.
Projektet er afsluttet, og konceptet ligger som et digitalt læringsforløb på Materialeplatformen, hvor det kan downloades af alle interesserede lærere.
Fars Store Maddag
Boost dit barns madmod
Boost dit barns madmod
Fars Store Maddag
Landet rundt
Landet rundt
Fars Store Maddag er en national dag, vi startede den 13. juni 2017 i samabejde med Forum for Mænds Sundhed. Dagen foregår i den internationale kampagne Mænds Sundhedsuge, som sætter fokus på mænds sundhed, fordi den halter bagefter kvindernes. Fars Store Maddag handler om sundhed både i form af lækker og sund mad, socialt samvær og en sjov oplevelse. Over alt i Danmark engagerer vi foreninger, kommuner, organisationer og familier. Vi gør det nemt ved at dele ud af materialer i form af køreplan, tidsplan, opskrifter og indkøbsliste - og inviterer tovholdere til inspirations-workshop.
Leg Med Mad-workshop
Leg Med Mad-workshop
Leg Med Mad-workshop
Leg Med Mad-workshop
Hundested Børnehus
Københavns Kommune
Hundested Børnehus
Måltiderne er en pædagogisk gave, der rummer mange muligheder for at arbejde med de 6 læreplanstemaer og samtidigt fremme børns sundhed og styrke deres madmod, madglæde og maddannelse.
Sund mad skal ikke blot serveres. Det handler også om at lade børnene undersøge og lege med maden og skabe nærværende og trygge måltidsrammer. I en daginstitution kræver det et stærkt samarbejde med køkkenpersonale, pædagoger, ledelse og hvis muligt også forældre.
I 2019 efterspurgte Hundested Hundehus en workshop, der kunne støtte dem i det arbejde. Under workshoppen samarbejdede de forskellige faggrupper på kryds og tværs om at få gode ideer, konkretisere dem og tænke dem ind som realistiske indsatser. Det udmundede i en handleplan med konkrete værktøjer, personalet kunne bruge fra dag ét.
Kvarterhusets Køkkenskole
Boost dit barns madmod
Boost dit barns madmod
Kvarterhusets Køkkenskole
Kvarterhuset Søndermarken
I 2018 indgik vi et samarbejde med den boligsociale helhedsplan Kvarterhuset Søndermarken i Frederiksberg Kommune. Som en del af deres indsats omkring mental sundhed, afviklede vi 4 køkkenskoleaftener for forældre og deres børn. Fokus var på at skabe positive oplevelser og inspiration til sund madlavning.
Med udgangspunkt i deltagernes ønsker, faciliterede vi et forløb, hvor forældre og børn var sammen om at lave sunde madpakker, snacks, aftensmad og desserter. Evalueringen viste, at familierne havde haft et stort udbytte og gerne ville i køkkenet igen. Eksempelvis fik flertallet inspiration til nye råvarer, nye retter, sund mad, deres barn spiste flere grøntsager og samværet med andre familier oplevedes som meget positivt.
Boost dit barns madmod
Boost dit barns madmod
Boost dit barns madmod
Boost dit barns madmod
Edel Liisbergs Børnehave
Edel Liisbergs Børnehave
I nogle familier opstår der konflikter omkring spisebordet, fordi forældrene oplever, at deres barn er kræsent eller ikke sidder pænt. Og mange føler, at det er tidskrævende og besværligt at inddrage deres barn i madlavningen. I 2019 holdt vi et foredrag til et forældremøde i Edel Liisbergs Børnehave. Her fik forældrene viden om, hvilke mekanismer, der er på spil. De fik:
MadMotion
Boost dit barns madmod
Boost dit barns madmod
MadMotion
SMILFonden
SMILfonden
Hver sommer er Hello Kitchen så heldige at blive inviteret til flere danske byer for at give en sjov oplevelse for SMILfondens børn, der kæmper med alvorlig sygdom.
Vores koncept MadMotion hitter hos både børnene og deres forældre, der får rørt sig og samtidigt prøvet kræfter med at lave lækre snacks på en sjov og anderledes måde. De morter deres egen karry, laver ærtedip via et sjippe-og-blende-samarbejde, blender smooothies med benkraft på en cykel, laver grøntsagsstænger ved hjælp af håndpumpet lufttryk og får i en madmodsstafet smagt på mad, de ikke kender.
Min far er madudforsker
Breakfast Lab
Breakfast Lab
Min far er madudforsker
Aarhus Universitet
Aarhus Universitet
Aarhus Universitet
Hvordan øger vi fædre og småbørns vilje til at prøve nye grøntsager og øger fædrenes engagement i madrelaterede aktiviteter?
Det handler projektet 'Min far er madudforsker' om, som Aarhus Universitet står bag, og hvor vi har været involveret og hjulpet med bl.a. opskriftsudvikling. 15 familier deltog i delprojektet og modtog en historiebog om fire grøntsager og en madkasse med tre af vores opskrifter til at øve sig med. Det var bl.a. rosenkål, grønkål, knoldselleri og spinat, de skulle lave retter med. Det kom der denne video ud af, hvor en lille pige og hendes far har en fest med at smage på deres spinat-smoothie.
Vil du som forælder gerne have inspiration til støtte dit barn i at udvikle madglæde og madmod, kan du tjekke Smag for Livet inspirationshæfte madmodige børn ud.
Hello Kitchen
Slagtehusgade 11, 1. sal,
1715 København V