Familiekøkkenet
Familiekøkkenet
Familiekøkkenet
Familiekøkkenet
Familiekøkkenet
I Familiekøkkenet hygger familier sig sammen om at lave sund, smagfuld og klimavenlig mad sammen. Konceptet er målrettet familier i udsatte boligområder.
I Familiekøkkenet hygger familier sig sammen om at lave sund, smagfuld og klimavenlig mad sammen. Konceptet er målrettet familier i udsatte boligområder.
I Familiekøkkenet hygger familier sig sammen om at lave sund, smagfuld og klimavenlig mad sammen. Konceptet er målrettet familier i udsatte boligområder.
I Familiekøkkenet hygger familier sig sammen om at lave sund, smagfuld og klimavenlig mad sammen. Konceptet er målrettet familier i udsatte boligområder.
”Børnene var rigtig glade for grøntsagerne, også derhjemme, hvor jeg normalt ikke laver mad med så mange grøntsager … jeg tror, at de bedre kunne lide grøntsagerne, fordi de selv havde været med i køkkenet…”
”Børnene var rigtig glade for grøntsagerne, også derhjemme, hvor jeg normalt ikke laver mad med så mange grøntsager … jeg tror, at de bedre kunne lide grøntsagerne, fordi de selv havde været med i køkkenet…”
Forældre og børn (2.-5. klasse) mødes fire gange hver 14. dag på den lokale folkeskole. Her laver de sund og klimavenlig mad sammen i mindre grupper. To undervisere fortæller på en sjov måde historier om dagens grøntsag i sæson, og hvordan vi mindsker madspild. De demonstrerer også, hvordan maden skal laves og køkkentricks, der gør det både nemmere og sjovere for forældre og børn at samarbejde om madlavningen. Sidste mødegang er en gæstemiddag, hvor hver familie må invitere en gæst med, og hvor børnene er stolte værter, der dækker bord, tager imod gæster og præsenterer maden for deres gæster.
Opskrifterne er lavet som illustrationer for at tage hensyn til sprogudfordringer.
Forældre og børn (2.-5. klasse) mødes fire gange hver 14. dag på den lokale folkeskole. Her laver de sund og klimavenlig mad sammen i mindre grupper. To undervisere fortæller på en sjov måde historier om dagens grøntsag i sæson, og hvordan vi mindsker madspild. De demonstrerer også, hvordan maden skal laves og køkkentricks, der gør det både nemmere og sjovere for forældre og børn at samarbejde om madlavningen. Sidste mødegang er en gæstemiddag, hvor hver familie må invitere en gæst med, og hvor børnene er stolte værter, der dækker bord, tager imod gæster og præsenterer maden for deres gæster.
Opskrifterne er lavet som illustrationer for at tage hensyn til sprogudfordringer.
Forældre og børn (2.-5. klasse) mødes fire gange hver 14. dag på den lokale folkeskole. Her laver de sund og klimavenlig mad sammen i mindre grupper. To undervisere fortæller på en sjov måde historier om dagens grøntsag i sæson, og hvordan vi mindsker madspild. De demonstrerer også, hvordan maden skal laves og køkkentricks, der gør det både nemmere og sjovere for forældre og børn at samarbejde om madlavningen. Sidste mødegang er en gæstemiddag, hvor hver familie må invitere en gæst med, og hvor børnene er stolte værter, der dækker bord, tager imod gæster og præsenterer maden for deres gæster.
Opskrifterne er lavet som illustrationer for at tage hensyn til sprogudfordringer.
Forældre og børn (2.-5. klasse) mødes fire gange hver 14. dag på den lokale folkeskole. Her laver de sund og klimavenlig mad sammen i mindre grupper. To undervisere fortæller på en sjov måde historier om dagens grøntsag i sæson og, hvordan vi mindsker madspild. De demonstrerer også, hvordan maden skal laves og køkkentricks, der gør det både nemmere og sjovere for forældre og børn at samarbejde om madlavningen. Sidste mødegang er en gæstemiddag, hvor hver familie må invitere en gæst med, og hvor børnene er stolte værter, der dækker bord, tager imod gæster og præsenterer maden for deres gæster.
Opskrifterne er lavet som illustrationer for at tage hensyn til sprogudfordringer.
Forældre og børn (2.-5. klasse) mødes fire gange hver 14. dag på den lokale folkeskole. Her laver de sund og klimavenlig mad sammen i mindre grupper. To undervisere fortæller på en sjov måde historier om dagens grøntsag i sæson og, hvordan vi mindsker madspild. De demonstrerer også, hvordan maden skal laves og køkkentricks, der gør det både nemmere og sjovere for forældre og børn at samarbejde om madlavningen. Sidste mødegang er en gæstemiddag, hvor hver familie må invitere en gæst med, og hvor børnene er stolte værter, der dækker bord, tager imod gæster og præsenterer maden for deres gæster.
Familiekøkkenet startede som et tre-årigt projekt i samarbejde med Københavns Kommune, der ønskede at løfte sundheden og styrke relationer blandt familier i udsatte boligområder. 350 familier fra otte boligområder på Nørrebro, på Amager, i Bispebjerg, i Valby og i Tingbjerg, lavede mad i Familiekøkkenet. Under Corona lavede 160 familier mad derhjemme med hjælp fra 11 madvideoer, som de fik udleveret sammen emd madposer i boligområderne. I videoerne viser en madunderviser og et barn, hvordan maden skal laves.
Familiekøkkenet startede som et tre-årigt projekt i samarbejde med Københavns Kommune, der ønskede at løfte sundheden og styrke relationer blandt familier i udsatte boligområder. 350 familier fra otte boligområder på Nørrebro, på Amager, i Bispebjerg, i Valby og i Tingbjerg, lavede mad i Familiekøkkenet. Under Corona lavede 160 familier mad derhjemme med hjælp fra 11 madvideoer, som de fik udleveret sammen emd madposer i boligområderne. I videoerne viser en madunderviser og et barn, hvordan maden skal laves. Se videoerne her.
Familiekøkkenet startede som et tre-årigt projekt i samarbejde med Københavns Kommune, der ønskede at løfte sundheden og styrke relationer blandt familier i udsatte boligområder. 350 familier fra otte boligområder på Nørrebro, på Amager, i Bispebjerg, i Valby og i Tingbjerg, lavede mad i Familiekøkkenet. Under Corona lavede 160 familier mad derhjemme med hjælp fra 11 madvideoer, som de fik udleveret sammen emd madposer i boligområderne. I videoerne viser en madunderviser og et barn, hvordan maden skal laves.
Rekruttering af familierne skete i samarbejde med boligsociale medarbejdere, som fandt stor værdi i at kunne tilbyde Familiekøkkenet til deres beboere: En boligsocial medarbejder fra NørreBrobyggerne udtrykker det således:
”At mødes om et fælles tredje, som at lave mad, giver nogle helt unikke muligheder for dybe og relevante samtaler med beboere fra Ydre Nørrebro end vi er vant til. Da vi her mødes på samme niveau, hvor madlavning og hygge med familier og deres børn er fokusset, og ikke opdragelse, SSP-info mm.”
Rekruttering af familierne skete i samarbejde med boligsociale medarbejdere, som fandt stor værdi i at kunne tilbyde Familiekøkkenet til deres beboere: En boligsocial medarbejder fra NørreBrobyggerne udtrykker det således:
”At mødes om et fælles tredje, som at lave mad, giver nogle helt unikke muligheder for dybe og relevante samtaler med beboere fra Ydre Nørrebro end vi er vant til. Da vi her mødes på samme niveau, hvor madlavning og hygge med familier og deres børn er fokusset, og ikke opdragelse, SSP-info mm.”
Resultater fra evaluering af Familiekøkkenet
Resultater fra evaluering af Mors Verdenskøkken
Resultater fra evaluering af Familiekøkkenet
Resultaterne fra en evaluering, udført af en ekstern evaluator, viser, at 100 % af de deltagende forældre er tilfredse eller meget tilfredse med Familiekøkkenet. Der er opstået nye venskaber blandt børn og forældre, styrkede madlavningskompetencer samt en øget motivation for at spise sundere og hos forældrene til at inddrage deres børn i madlavningen. Derudover viser evalueringen, at både forældre og børn er blevet mere madmodige og mere motiverede for at mindske madspild og tilberede retter med årstidens grøntsager.
Resultaterne fra en evaluering, udført af en ekstern evaluator, viser, at 100 % af de deltagende forældre er tilfredse eller meget tilfredse med Familiekøkkenet. Der er opstået nye venskaber blandt børn og forældre, styrkede madlavningskompetencer samt en øget motivation for at spise sundere og hos forældrene til at inddrage deres børn i madlavningen. Derudover viser evalueringen, at både forældre og børn er blevet mere madmodige og mere motiverede for at mindske madspild og tilberede retter med årstidens grøntsager.
Resultaterne fra en evaluering, udført af en ekstern evaluator, viser, at 100 % af de deltagende forældre er tilfredse eller meget tilfredse med Familiekøkkenet. Der er opstået nye venskaber blandt børn og forældre, styrkede madlavningskompetencer samt en øget motivation for at spise sundere og hos forældrene til at inddrage deres børn i madlavningen. Derudover viser evalueringen, at både forældre og børn er blevet mere madmodige og mere motiverede for at mindske madspild og tilberede retter med årstidens grøntsager.
Resultaterne fra en evaluering, udført af en ekstern evaluator, viser, at 100 % af de deltagende forældre er tilfredse eller meget tilfredse med Familiekøkkenet. Der er opstået nye venskaber blandt børn og forældre, styrkede madlavningskompetencer samt en øget motivation for at spise sundere og hos forældrene til at inddrage deres børn i madlavningen. Derudover viser evalueringen, at både forældre og børn er blevet mere madmodige og mere motiverede for at mindske madspild og tilberede retter med årstidens grøntsager.
Resultaterne fra en evaluering, udført af en ekstern evaluator, viser, at 100 % af de deltagende forældre er tilfredse eller meget tilfredse med Familiekøkkenet. Der er opstået nye venskaber blandt børn og forældre, styrkede madlavningskompetencer samt en øget motivation for at spise sundere og hos forældrene til at inddrage deres børn i madlavningen. Derudover viser evalueringen, at både forældre og børn er blevet mere madmodige og mere motiverede for at mindske madspild og tilberede retter med årstidens grøntsager.
Hello Kitchen
Slagtehusgade 11, 1. sal,
1715 København V